Bistro LAUBA. Hrana. Vino. Ljudi. Igra. Umjetnost.

Bistro LAUBA jedinstven je prostor; to je spoj hrane, vina, ljudi i umjetnosti! Bistro je prostor za igru okusa, sljubljivanja hrane s vinom, igru druženja za stolom, uživanja u interijeru, arhitekturi, dizajnu i umjetnosti.

Jelo s potpisom Bistroa LAUBA definitivo su KRUŠČIĆI! Kruh je početak i kraj svega. Mirisan, izravno iz pećnice, pravi je mamac za okupljanje i zadržavanje oko stola. Univerzalan je prilog svakom jelu, a kombinacijom mekane unutrašnjosti i hrskave korice apsolutni je osvajač i najzahtjevnijeg nepca. Trenutno u ponudi imamo običan bijeli kruh, bijeli sa špekom, pivski kruh s pšenicom i pirom, raženi i pšenični s brusnicama i indijskim oraščićima, raženi s više vrsta papra te kukuruzni. Posebnost su definitivno LAUBINI crni kruščići sa čilijem i orasima, a trenutni novitet su kruh sa svježim mediteranskim biljem i pšenični kruh sa suhim smokvama. Druženje za stolom započinje upravo s kruščićima i namazima.

Menu je jako dobro koncipiran, mijenjamo ga svaka tri mjeseca, prema godišnjim dobima. Namirnice nabavljamo isključivo na tržnici i od provjerenih malih proizvođača, jer nam je bitno da je hrana koju nudimo s imenom i prezimenom.

Kada sjednete u Bistro primijetit ćete da je interijer vrlo nenametljiv, ali ako malo bolje pogledate oko sebe postat ćete svjesni da sjedite unutar fenomenalno osmišljene priče koju potpisuje Morana Vlahović.

Znate li još neki Bistro ili restoran koji vam omogućava da uz večeru prošećete izložbenim prostorom i saznate što je aktualno na sceni hrvatske suvremene umjetnosti i kulture? Bistro Lauba je upravo to! Jedinstven spoj umjetnosti i hrane.  Jedini takav u Zagrebu!

Svake subote u izložbenom prostoru organizirane su kreativno-edukativne radionice za djecu – LAUBICE, gdje i najmanji uživaju umjetnost i kreativu.

Kuća LAUBA doista je  KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST, živa i aktivna cijeloga dana, spremna prilagoditi se različitim životnim ritmovima.

Posjetite nas od ponedjeljka do subote u vremenu od 9:00h do 23:00h

LAUBICE kreativa za djecu: subotom od 11:00h (najave nisu potrebne)

Dobro došli i dobar tek, Bistro LAUBA!

Za upite i rezervacije kontaktirajte nas na tel: +385 1 6302 140 ili  na mail: bistro@lauba.hr