Ciklus izložbi "Ispred igrališta - šalji dalje"

   

Šalji dalje / Ispred Igrališta
Postavljanja pop-up izložbi četvrtkom u Laubi – kući za ljude i umjetnost - jesen/zima 2017.


Ciklus izložbi Šalji dalje – ispred Igrališta zamišljen je kao niz pop_up izložbi u malom prostoru Bistroa Lauba (ispred ulaza u veliku dvoranu – „Igralište“). Izložbe nisu klasičnog formata, nemaju vrijeme otvorenja, već se izmjenjuju svakih 14 dana i mogu se pogledati svakim radnim danom od 9 do 23 sata te subotom od 11 do 23 (radno vrijeme Bistroa Lauba). Umjetnici čija je izložba postavljena biraju sljedećeg autora čija će izložba biti postavljena nakon 14 dana zbog čega projekt i nosi naziv "Šalji dalje". Nakon ciklusa od 5 izložbi Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus.

Iako nema klasičnog otvorenja i razgovora s umjetnikom, ne izostaje promotivni aspekt izložbe putem društvenih mreža i portala specijaliziranih za kulturna događanja. U suradnji s portalom Journal.hr kao medijskim partnerom održat će se intervjui s umjetnicima koji izlažu.

Cilj projekta je upoznavanje umjetnika mlađe generacije i različitih strujanja u današnjoj suvremenoj umjetnosti koje mogu postati uvertirom za veće umjetničke projekte.

Prva izložba iz ovog ciklusa je rad "Štitovi predrasuda" autorice Lucije Žuti, a bit će postavljena u četvrtak 7. 12. 2017.