7. rođendan Laube / Silvio Vujičić

20. June - 25. August 2018

Znate li da Lauba – kuća za ljude i umjetnost uskoro slavi 7 rođendan?

Upravo tako! Sedam godina je proletjelo i u srijedu 20. lipnja 2018. Lauba će rođendan proslaviti otvorenjem velike izložbe Silvija Vujičića, ali i rođendanskim tulumom uz DJ-a Boccu Sofistifunka.

Za Laubinu rođendansku izložbu  umjetnik Silvio Vujičić stvara šest novih radova monumentalnih dimenzija. Ovi radovi su svojevrsna sinteza istraživanja, s jedne strane medija, tehnika i suvremenih umjetničkih praksi, a s druge, vlastitih iskustava,  identiteta i umjetničkih preokupacija.

Kao i u dosadašnjim radovima Silvio Vujičić očekuje od promatrača da se angažira i biva spreman na istraživanje i propitkivanje, podrazumijevajući pritom uvijek neku znatiželju…

Silvio Vujičić rođen je u Zagrebu 1978. godine gdje je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Miroslava Šuteja te dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Djeluje kao likovni umjetnik i modni dizajner. Radove je izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama (Frac des Pays de la Loire; Translife, International Triennial of New Media Art, Peking; Device_art 3.010, Miraikan – National Museum of Emerging Science and Innovation, Tokio; Inner Colors, Platform3, München; T-HT Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb; Touch Me Festival, Zagreb; Device_art 2004, Zagreb; Linienstrasse113, Berlin; Aspects of Collecting, Essl Museum, Klosterneuburg; Big Torino 2000, Biennial of Emerging Artists, Torino).

 

*Uz navedeno, posjetitelji će moći vidjeti i Laubin Nestalni postav #37 / „Kakve veze imaju Puma 34 i Kožarić“. Laubinom rođendanskom izložbom započinje Laubin program Ljeto u Laubi.

Izložba ostaje otvorena do 25. kolovoza.

Laubin rođendanski program 20. 6. 2018.

20:00 Ovorenje izložbe Silvija Vujičića

20: 15 – 20:30 Artist’s Talk

20:45  Rođendanski tulum / DJ Bocca Sofistifunk