Kalendar

Zanima vas kada ćemo izlagati radove vašeg omiljenog umjetnika ili umjetnice? Jednostavno provjerite u našem kalendaru. 

Izbornik
 • O LAUBI

  Lauba je mjesto doživljaja, učenja, zabave i društvene interakcije. Dođite da vam ispričamo priču o suvremenoj umjetnosti na naš način.

 • DANAS U
  LAUBI

  Informirajte se o trenutnim događajima i o svemu što ćete u Kući Lauba uskoro moći vidjeti i doživjeti.

 • RENT

  Želite li promijeniti radno okruženje?

 • KALENDAR

  Zanima vas kada ćemo izlagati radove vašeg omiljenog umjetnika ili umjetnice? Jednostavno provjerite u našem kalendaru. 

 • NOVA KUĆA

  Jahaonica austrougarske vojske svoj stoti rođendan dočekuje transformirana u kuću suvremene umjetnosti.

 • ZBIRKA
  FILIP
  TRADE

  Otkrijte Zbirku Filip Trade, upoznajte se s našim umjetnicima i njihovim radovima.

 • ČLANOVI

  Postanite član Laube i iskoristite brojne pogodnosti tijekom cijele godine.

 • VODSTVA

  Rezervirajte vodstvo iz naše ponude i iskoristite vaš posjet na najbolji način. 

 • WEBSHOP

  Uskoro stiže...

 • BISTRO

 • VOLONTIRAJ

  Pridruži se programu volontiranja Laube i stekni praktična iskustva, razmjeni znanja i umreži se sa studentima i studenticama srodnih struka.  

 • PRESS

  Novinar/ka ste? Registrirajte se u prostor rezerviran za press i preuzmite datoteke pripremljene samo za vas.

Andrew Salgado / A ROOM WITH A VIEW OF THE OCEAN / 6. rođendan Laube

 

ANDREW SALGADO

A ROOM WITH A VIEW OF THE OCEAN
/ 6. rođendan LaubeLauba - Kuća za ljude i umjetnost

28. lipnja u 19 sati
PREVIEW uz pozivnicu / Laubatalk / Obilježavanje 150 godina postojanja Kanade

30. lipnja u 20 sati
Otvorenje izložbe / Laubatalk / 6. rođendan Laube

 


Andrew Salgado (rođen 1982.) kanadski je umjetnik koji živi i radi u Londonu, a svoje je radove izlagao u cijelom svijetu. Njegove su slike portreti velikog formata u koje su utkani elementi apstrakcije i simboličkog značenja.

Na tim velikim gesturalnim slikama Andrew Salgado istražuje koncepte koji se odnose na uništenje i rekonstrukciju identiteta – postupak koji on smatra ponovnim promišljanjem konvencija figurativnog slikarstva kroz težnju prema apstrakciji. Salgado dovodi u pitanje prirodu identiteta, pa čak i sam čin slikanja kao nešto monstruozno, alegorijsko ili simbolično. Uključujući klasične arhetipove u neizmjerno inventivan pristup odabranom mediju, Salgadov rad prkosi kategorizaciji. 

Njegovi nedavni radovi uključuju kolaž, mješovite medije, pa čak i rukom obojenu i ručno šivanu tkaninu i platno. „Želim vidjeti kako moje slike djeluju neovisno od njihova doslovnog figurativnog temelja te kako bi se mogle dekonstruirati kroz izbor boja, smanjenje oblika i trijumf materijalnosti tako da postanu nešto sasvim nadnaravno.”

Radovi koji će biti izloženi u Laubi producirani su isključivo za potrebe ove izložbe te će javnosti predstaviti jedan zanimljiv i inovativan pristup suvremenom slikarstvu koji nadilazi granice samog medija.

Riječ je o do sada najvećoj izložbi ovog autora, jednom zaokretu od slikarstva ka instalaciji te njegovoj prvoj izložbi na ovom području. Na izložbi će biti predstavljeno preko 70 radova različitih formata od kojih je većina unaprijed rasprodana. Također, za potrebe izložbe u Laubi gradimo scenografiju, niz prostorija te između ostalog i umjetnu plažu.

Otvorenje izložbe započinje već tradicionalnim Laubatalkom, razgovorom s umjetnikom, koji će moderirati kustos izložbe, Mario Guček Andromak.Partner ovog projekta je Veleposlanstvo Kanade u Zagrebu u svrhu promicanja vrijednosti koje zastupa i sam autor, a to su tolerancija, sloboda i nediskriminacija. Također, Kanada ove godine obilježava 150 godina postojanja te je izložba na svojevrsni način obilježavnje te obljetnice.

Otvorenje izložbe obilježava i 6. rođendan Laube. Prošle godine rođendan smo obilježili izložbom Siniše Majkusa pod nazivom “Megamix”, za koju nam je od strane Hrvatskog društva likovnih umjetnika dodijeljeno posebno priznanje za najbolju izložbu u 2016. godini. 

Dođite na otvorenje i proslavite 6. rođendan Laube koji će biti popraćen prigodnim popratnim programom u unutrašnjem i vanjskom prostoru ljetnog vrta Laube. Očekuje nas niz DJ-eva i druženje do jutra.

Izložba je također i dio našeg programa “Artefan”, koji se odvija u Laubi tijekom ljetnih mjeseci. “Artefan” uključuje niz izložbi, te popratnih sadržaja poput ljetnog vrta, pop-up shopova, radionica, predavanja projekcija te glazbenih sadržaja.Vidimo se u Laubi!