Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Izložba Nova apstrakcija dio je projekta Murtić 100 kojeg organiziraju HDLU i Fondacija Murtić, a predstavlja značajan i važan dio opusa posljednjih godina stvaralaštva Ede Murtića. Izložbu prati ju i glazbeni program u režiji skladatelja i multiinstrumentalista Maka Murtića, ujedno unuka Ede Murtića, koji će obuhvatiti deset glazbenika s nove regionalne eksperimentalne i alternativne scene te glazbene goste poput Darka Rundeka i Damira Urbana. Uz izložbu i glazbeni program, održat će se i likovna radionica.
Goranka Vrus-Murtić, supruga Ede Murtića, kaže da su joj ovi radovi jedni od najdražih. Ti veliki formati koji pršte snagom geste toliko karakterističnom za Murtića, rađeni su za izložbu u Umjetničkom paviljonu 2005. „Edo je zadnje slike radio u punom elanu, punoj snazi i punoj koncentraciji, tako da ta izložba nije bila neki memento. To je bila dogovorena izložba i ja sam je kao takvu doživjela, kao jedan nastavak života i stvaranja. Nisam je doživjela kao moment tuge.”
Izložba će biti otvorena od 1. do 10. lipnja, a ulaznice će biti besplatne. Otvorenje će biti 1. lipnja u 20 sati i poštivat će se sve propisane epidemiološke mjere.