Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

6. – 13. travnja 2019.

Muzički biennale Zagreb održat će se na nekoliko lokacija u Zagrebu, a u Laubi – kući za umjetnost i ljude će kroz tjedan dana gostovati skladatelji i izvođači svjetske alternativno-eksperimentalne glazbene scene: Brandt Brauer Frick Ensemble, Taylor Deupree, Ansambl Konstrukt te David Kollar i Arve Henriksen.

Berlinski elektronski kolektiv Brandt Brauer Frick će 6. travnja održati koncert, a njihov projekt s ansamblom je poseban upravo po akustičnim instrumentima s kojima dobivaju elektro pop glazbu izrazito plesnog karaktera. Nakon koncerta sprema se i veliki party, kojim će se atmosfera berlinske underground scene na jednu noć preseliti u Laubu, budući da su Brandt, Brauer i Frick jedni od njezinih glavnih protagonista i najtrendi DJ-eva.

MBZ i Multimedijalni institut MAMA Zagreb 8. travnja u Laubu dovode jednog od prevodnika eksperimentalne elektronske glazbe Taylora Deupreea, koji nastupa u okviru novopokrenutog projekta Multimedijalnog instituta ‘Tiny Nothings’. Deupree je priznati umjetnik zvuka i svoj umjetnički potpis pronalazi upravo u estetici pogreške,odnosno “kratkim spojevima“ u tehnološkim sustavima, ali i u ljudskoj percepciji.

Gitarist David Kollar i trubač Arve Henriksen glazbeni su suradnici koji stoje iza hvaljenog albuma ‘Illusion Of A Separate World’, a predstavit će ga 11. travnja na tridesetom izdanju zagrebačkog festivala. Mistični zvuk eksperimentalne gitare te nježan zvuk trube i zaigrane improvizacije, uz dašak elektronike garancija su vrhunskog glazbenog iskustva.

Ansambl Konstrukt donosi samo njima svojstven spoj free improvizacije i etno elemenata koristeći turske tradicionalne instrumente. Ovi ljubimci underground jazz scene za sebe kažu da stvaraju slobodnu glazbu inspiriranu Istanbulom i kozmičkim kaosom. Njihovu bogatu karijeru obilježili su energični nastupi koje su održali diljem svijeta kroz klupske večeri i velike festivale te pomno birane, pametne suradnje s veteranima jazza i legendarnim figurama avangardne scene. U sklopu MBZ-a ih u Laubi imate priliku poslušati 12. travnja.

Programski fokus 30. Muzičkog biennala Zagreb tema je “Grad, prostor, glazba, zvuk”, a najavljeni su brojni domaći i strani skladatelji koji će svojim nastupima uveličati jubilarno izdanje festivala.

 

Više o programu Muzičkog Biennala Zagreb pogledajte na stranici.
Ulaznice

Prodaja ulaznica počinje 1. veljače 2019. internetskom prodajom na www.entrio.hr, a 2. travnja 2019. u info-uredu 30. MBZ-a u Kulturno informativnom centru – KIC, Preradovićeva 5 (polukat) od 11 do 19 sati.

FESTIVALSKE ULAZNICE

MBZ pass (300,00 kn) omogućuje ulaz na sve programe 30. MBZ-a uz obavezu preuzimanja besplatne ulaznice na blagajni prostora održavanja koncerata ili u info-uredu 30. MBZ-a.

Broj ulaznica koje se mogu preuzeti korištenjem festivalske ulaznice ograničen je brojem sjedala u svakoj pojedinoj dvorani.

MBZ petica omogućuje ulaz na pet programa po odabiru kupca. Kupnjom ove ulaznice ostvaruje se 50 % popusta na ukupnu cijenu odabranih programa.