Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

kolektart

Kolektart

Laubin novi projekt, predstavljen u prosincu 2019., prodajna je izložba

KOLEKTART

Namijenjen publici koja nastoji oplemeniti životni i radni prostor, pronaći inspirativan i ekskluzivan poklon za svoje poslovne partnere, te za strastvene kolekcionare, s ciljem pružanja jedinstvenog iskustva kupovine po svjetskim standardima s Laubinim jamstvom kvalitete.

kolektart

Umjetnici koje Lauba zastupa i čije radove možete vidjeti:

Gordana Bakić, Igor Eškinja, Marija Ujević Galetović, Miljenko Horvat, Duje Jurić, Alem Korkut, Kristian Kožul, Đuro Seder, TARWUK (Bruno Pogačnik i Ivana Vukšić) i Marko Tadić.

Uz te pomno odabrane umjetnike, Laubin prodajni koncept 2020. obogaćen je za još dva velika umjetnička imena:

Damir Sobota i Maria Javorana. 

Marko Tadić umjetnik je čiji se radovi smatraju jednim od najzanimljivijih umjetničkih opusa naše scene. Predstavljao je Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu 2017. godine te je dobitnik svih značajnijih nagrada za suvremenu umjetnost: Nagrade Vladimir Nazor za najbolju izložbu, Nagrade Radoslav Putar za najboljeg mladog suvremenog umjetnika, itd. Radovi Igora Eškinje prikazivani su na velikim međunarodnim izložbama te se nalaze u značajnim zbirkama i muzejima kao što su MAXXI, Rim; MAC/VAL, Pariz; FRAC-Pays de la Loire, Nantes; MMSU Rijeka, MSU Zagreb. Dobitnik je prve nagrade T-HT za hrvatsku suvremenu umjetnost.

Još jedan ekskluzivitet KOLEKTART-a radovi su Miljenka Horvata – najmlađeg člana Gorgone koji je ostavio dubok trag u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti, iako je najveći dio života proveo u inozemstvu (Pariz, Montreal) gdje je ostvario zapaženu umjetničku karijeru.

Zašto Lauba?

Mi smo tim iskusnih stručnjaka za umjetnost koji vjeruje u važnost kvalitetnog i transparentnog izlazaka umjetnika na tržište. Nakon dugogodišnjeg praćenja svjetskih trendova koji reflektiraju pozitivan utjecaj tržišta umjetnina na suvremenu umjetničku scenu, osjetili smo da na domaćoj kulturno – umjetničkoj sceni možemo učiniti i dati više. Uslijed tog osjećaja, u kombinaciji s našom strasti za otkrivanjem novih atraktivnih umjetničkih imena te očuvanjem onih postojećih renomiranih, nastala je vizija koju smo oformili u projekt. Zato, za Vas, svaki dan biramo najzanimljivije, jedinstvene i vibrantne, a opet kvalitetne radove umjetnika koji svoju vrijednost uvijek iznova potvrđuju, kako stvaralačkim kontinuitetom, tako i prisutnošću na domaćoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni.

Tražite li umjetninu kojom ćete oplemeniti svoj životni ili radni prostor, inspirativan i ekskluzivan poklon za svoje poslovne partnere ili ste pasionirani kolekcionar, mi smo tu da Vam olakšamo potragu i učinimo ju jedinstvenim iskustvom.

Zanima vas tko su umjetnici čije umjetnine kupujete?

Razumijemo! Zanima i nas. Upravo to je razlog zbog kojeg ćemo Vas uvesti u stvaralački opus kao i najveća postignuća umjetnika na čije ste radove bacili oko, a kada je moguće, za Vas ćemo organizirati i razgovor s umjetnikom čija djela želite za sebe.

Jamstvo kvalitete

Lauba – kuća za ljude i umjetnost surađuje isključivo s umjetnicima koji svoju kvalitetu i stručnost potvrđuju kontinuiranim radom i aktivnošću na umjetničkoj sceni. Sustavno radimo da bismo Vam ispunili očekivanja te osigurali kvalitetu i zadovoljstvo, a umjetnike s kojima surađujemo pomno odabiremo i pratimo njihovo djelovanje i kreativni razvoj. Naravno, za kupljenu umjetninu dobit ćete i certifikat o autorstvu.

Room Fitting

Dojmila Vas se neka od umjetnina koje smo za vas odabrali, no niste sigurni kako bi se uklopila u vaš prostor i voljeli biste je vidjeti i na svom zidu. Zašto ne? I nama je važno Vaše dugoročno zadovoljstvo.

A najam umjetnina?

Ako imate poslovni prostor koji volite iznova uređivati i mijenjati, najam umjetnina je idealno rješenje za Vas. Za uređenje Vaših poslovnih prostora omogućavamo vam iznajmljivanje umjetnina naših renomiranih umjetnika, na tromjesečnoj bazi, uz savjetovanje s našim stručnjacima.