Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Opet posebni gosti u Laubi! Ovaj puta dovodimo dvije plesačice koje će našu Kuću za ljude i umjetnost iskoristiti kao scenografiju za svoju predstavu. Tako da vas pozivamo u subotu 28. ožujka 2015. u 20:00 sati i u nedjelju 29. ožujka 2015. u 19:00 sati da navratite i u Laubi doživite iskustvo plesnog performansa Eme Janković i Andreje Solomun.

Dvije mlade plesačice i koreografkinje upoznale su se tijekom zajedničkog rada na predstavi La Femme i odlučile produbiti svoju suradnju oformivši &M Dance Company. Njihova prva predstava Prison of Decision, premijerno izvedena na Tjednu suvremenog plesa 2014., izazvala je izniman interes publike zbog čega je bila više puta reprizirana. Predstava koja za temu uzima izazove prihvaćanja različitosti s kojima se dvoje ljudi suočavaju u odnosu odražava i dinamiku rada dviju plesačica koje različite plesne izražaje i koreografske ideje spajaju u harmoničnu, ali slojevitu izvedbu. Neograničene plesnim žanrovima te kombinirajući elemente veoma različitih plesnih stilova i tehnika (balet, jazz, moderni i suvremeni ples, floorwork), ali i neplesnih tehnika poput yoge i pilatesa za Laubinu su publiku osmislile site-specific rasplesanu izvedbu kojom će vas na potpuno nov način provesti izložbenim prostorom Laube.

Prva izvedba održat će se u subotu, 28.3.2015. s početkom u 20:00 sati.

Druga izvedba održat će se u nedjelju, 29.3.2015. s početkom u 19:00 sati. Izvedba u nedjelju imat će glazbenu pratnju uživo, u sastavu: Borko Rupena (bubanj), Marko First (violina) i Matej Deronjić (klavijature).

Cijena ulaznice iznosi 50,00 HRK.

Autorice i izvođači: Ema Janković i Andrea Solomun / &M Dance Company
Glazbena pratnja: Borko Rupena (bubanj), Marko First (violina), Matej Deronjić (klavijature)
Organizacija: Morana Matković / LAUBA – Kuća za ljude i umjetnost

Više informacija potražite na: klikom na http://bit.ly/1ExZ9Yt, info@lauba.hr ili telefonom na: 01 / 6302 213