Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

28. 6. 2019.

22 – 22:45h
Ganz nove Perforacije u suradnji s Laubom predstavljaju:

BADco.: Nemogući plesovi

Režija: Goran Sergej Pristaš
Dramaturgija: Tomislav Medak
Koreografija i izvedba: Nikolina Pristaš, Ana Kreitmeyer, Zrinka Užbinec, Marta Krešić
Video: Goat Island, “The Sea & Poison”
Produkcija: Lovro Japundžić

Ove (kompozicije) su namjerno teške toliko koliko sam ih mogao načiniti jer smatram da smo okruženi vrlo ozbiljnim problemima u društvu i skloni smo misliti da je situacija beznadna te da je nemoguće učiniti nešto što bi sve okrenulo kako treba. Stoga mislim da ova glazba, koja je gotovo nemoguća, nudi trenutak prakticiranja nemogućeg. John Cage

Nemogući plesovi izvedbeni je rad koji je nastao povodom izložbe posvećene američkom postdramskom kazališnom kolektivu Goat Island i premijerno je izveden u svibnja 2019. u Chicago Center for Culture. Rad je temeljen na dokumentaciji i partiturama sekvence Impossible Dances (Nemogući plesovi) iz predstave Goat Islanda The Sea & Poison i zapisima Johna Cagea uz njegovu kompoziciju Freeman Etudes.
U Nemogućim plesovima autori tragaju za novim oblicima prakticiranja nemogućeg. Nemogućnosti se otvaraju u izvedbenom prevođenju koreografije u koreografiju, zapisa u pokret, pjesništva u izvedbu. Nemogućnosti su nužnosti jer, dok srljamo prema uzavreloj planeti, ništa nije urgentnije od susreta bezbroja nemogućnosti.

BADco. je kolaborativna izvedbena skupina koja radi u Zagrebu. Jezgru skupine čine: Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš i Zrinka Užbinec. Od svog osnutka u 2000. godini, BADco. se kroz suradnju troje koreografa/plesača, dvoje dramaturga i jednog filozofa, uz producenta skupine, sistematično bavi istraživanjem protokola izvođenja, predstavljanja i gledanja strukturirajući svoje projekte unutar različitih formalnih i percepcijskih odnosa i sklopova. Rekonfiguracija etabliranih odnosa izvedbe i publike, propitkivanje perspektivnih datosti i arhitektonike izvedbe, problematizacija komunikacijskih struktura. http://badco.hr

 

Festival Ganz nove Perforacije dio je inicijative Umjetnost dostupna svima prema kojoj se ulaznice rezerviraju na udrugadomino.marketing@gmail.com, a po izlasku s izvedbe svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim mogućnostima podrške odgledanom umjetničkom radu. Sav prihod od donacija ide isključivo za pokrivanje troškova umjetničkog programa! Više informacija o svim festivalskim programima na https://www.facebook.com/events/415121199312780/ te na https://thisisadominoproject.org/.