Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Petak, 12. listopada 2012.

20 sati, Audiovizualni performans, Ivan Marušić Klif i Petar Dundov
21 sat, razgovor s autorima i druženje u bistrou Lauba
Ulaznica: 30,00 kn (kupnjom ulaznice podupirete ovaj projekt)

Kolaboracijski laboratorij, skraćeno Collab, projekt je nastao u koprodukciji Laube i Dot that Spota. Riječ je o prvom izdanju kreativne platforme za predstavljanje audiovizualnih umjetnika i poticanju suradnje među njima kako bi se istražile mogućnosti razvoja audiovizualnih formi.

Collab je programski podijeljen na dva segmenta – audiovizualni performans te Kino Lauba – oba orijentirana na važnost utjecaja glazbe/zvuka na sliku u pokretu. Krećemo sa audiovizualnom performansom producenta elektronske glazbe Petra Dudova i vizualnog umjetnika Ivana Marušića Klifa, koji će istražiti povezanost zvuka i slike na zadanu temu.

Interakcija dvaju umjetnika tijekom jednosatnog performansa prezentirat će podložnost  individualne percepcije posjetitelja promjenama nastalim modifikacijom vizualnog i/ili zvukovnog elementa. Marušić objašnjava „video radim kroz vlastiti analogni program koji ne sadrži unaprijed snimljene video materijale, a slika ne prolazi kroz kompjuter. U ovoj suradnji audio valovi diretno će modulirati sliku, spajanjem zvukova koje stvara Petar na moje uređaje.“  Petar Dundov, premda većini poznat kao predstavnik Techno glazbe i klupske scene, međunarodno je etabliran glazbenik čiji rad doprinosi istraživanju i promoviranju elektronske glazbe koja odavno nadilazi klupski prostor i pojam supkulture. Svojim nastupom uživo Dundov će prezentirati elektronsku glazbu kao žanr koji pripada suvremenoj glazbenoj kulturi te izraziti njenu funkciju i unutar izložbenog prostora.

 

  1. listopada – 17. listopada

Cijeli dan, Kino Lauba

Kino Lauba program je namijenjen prezentiranju mladih, inovativnih autora u dvije kategorije – animirani film te igrani film i glazbeni video. Program ima za cilj omogućiti umjetnicima prostor za međusobnu komunikaciju,  potaknuti ih na razmjenu ideja i eventualno ostvarivanje buduće suradnje. Ivana Jurić, Filip Filković Philatz, Darko Masnec, Dario Pleić, Marko Tadić, Ivan Slipčević Slipke te Petra Zlonoga nositelji su izraženog individualnog potpisa, a njihovi su radovi odraz potencijala suvremene hrvatske audiovizualne industrije. Uz šest autora iz Hrvatske, prikazat će se i radovi njemačkog umjetnika Maxa Hattlera te norveškog redatelja Kristoffera Borglija, koji su u dva različita žanra razvili upečatljiv i prepoznatljiv izraz.

 

Animirani filmovi: Max Hattler, Ivana Jurić, Darko Masnec, Marko Tadić, Petra Zlonoga

Igrani filmovi/glazbeni video: Kristoffer Borgli, Filip Filković Philatz, Dario Pleić, Ivan Slipčević Slipke

 

Vijesti o programu, kao i razgovore sa umjetnicima pratite na stranici Dot that Spot www.dotthatspot.com

 

Producentica : Ana Cvitaš, Dot that Spot

Ko-producentica : Vanja Žanko, Lauba

Financirano od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske

Oblikovatelj vizualnog identiteta: Agron Lešdedaj

Tehnički savjetnik: Marko Pelaić

Snimatelj promotivnog materijala: Damian Nenadić, Nikola Šerventić

Montažer promotivnog materijala: Denis Golenja

Hvala: Marija Cvitaš, Ana Fucijaš

 

Za dodatne informacije o programu obratite se na info@dotthatspot.com