Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Kazališna grupa de facto najavljuje novo izdanje pop-up festivala Dance Inn, koji će se u ovom jesenskom izdanju održati od 28. do 29. rujna 2019. u Laubi -kući za ljude i umjetnost.

Dance Inn nastao je u jesen 2017. godine, kao novi festivalski koncept u Hrvatskoj, kojem je cilj u kratko vrijeme predstaviti radove različitih umjetnika iz područja suvremenog plesa. Ono što festival čini posebnim je i izbor nekonvencionalnih mjesta izvedbi, tako da su u tri godine trajanja festivala plesači otkrivali, galerije, caffee, kulturne centre, folklorne dvorane, rubna mjesta grada. Nakon uspješne suradnje sa Francuskim institutom i Gliptotekom HAZU u proljeće, Dance Inn Autumn 2019. održava se u suradnji s Kućom za ljude i umjetnost:  Lauba, koja se svojim recentnim  zbivanjima istaknula kao važno mjesto u kulturnom životu Zagreba.

Dance Inn Autumn 2019 otvorit će se 28.09.2019. solo predstavom francuskog umjetnika Pol Pi „Ecce (H)ommo“. Ecce Homo, potresna je i nesvakidašnja posveta njemačkoj koreografkinji Dori Hoyer, iznimnoj i pomalo zaboravljenoj njemačkoj plesačici i koreografkinji. ECCE (H)OMO je interpretacija  plesnog ciklusa Afectos Humanos njemačke koreografkinje Dore Hoyer (1911. – 1967.). Taj ciklus datira iz razdoblja između 1959. i 1962. i sastoji se od pet kratkih sola. Pet plesova za pet osjećaja: ponos/taština, želja, mržnja, strah, ljubav. Pol Pi je brazilski umjetnik koji živi u Francuskoj od 2013. Zanima ga šire razumijevanje koreografskog područja, rad na sjećanju i prolaznosti, jeziku i prevođenju te pojam arhiva u plesu, a poseban interes pokazuje za ono što se povezuje s određenim mjestom.

Nakon predstave „Ecce (H)ommo“  slijedi glazbeni MRFTB, glazbeni  duo koji istražuje aspekt isključivo elektronske analogije zvuka kroz modularne sisteme, ritam mašine (Radovan Ruždjak) i analogne sintesajzere (Tomo Gavranović), stvarajući zvučnu sliku uživo u trenutku. Ulaz na koncert je besplatan! Uz ovaj dvojac uskočite u analogiju zvuka i zaronite u zvučnu sliku plutajućeg etera.

Drugi i zadnji dan dan festivala, 29.09.2019. očekuje nas premijera Sabine Perry i Koraljke Begović “Funeral for my 20’S” i solo izvedba Matija Ferlina “Staging a play: Antigone”.

Funeral for my 20’s predstavlja različite situacije koje je koreografkinja doživjela tijekom dvadesetih godina, i sada na pragu tridesetih se pozdravlja s jednom erom svog života. Sve što se događa na sceni dogodilo se i u stvarnom životu Premijera je zakazana za 19h.

Matiju Ferlina ne treba posebno predstavljati – na prošlogodišnjem Dance Innu predstavio se Staklenom menažerijom, a ove godine Dance Inn predstavlja Antigonu iz istog ciklusa  – „Staging a play“. Odabirom Antigone kao ishodišta Ferlin se odlučuje za još radikalniji i kompleksniji pristup ideji proširenog koreografskog uprizorenja, pri čemu dramska lica i njihove funkcije svodi na jedno izvođačko tijelo i jedan glas, zadržavajući narativ drame i logiku dramskih situacija.

 

Nakon programa druženje nastavljamo u caffe bar Kolaž, Amruševa 11.

Raspored događanja:

28.09. 20h Pol Pi: Ecce (h)omo

28.09. 21:30h MiRaFooTo koncert

29.09. 19h Sabina Perry: Funeral for m 20’s

29.09. 20h Matija Ferlin: Staging a play: Antigone


Ulaznice za sve izvedbe stoje 50 kuna, 30 s popustom za umirovljenike i studente. Ulaznice za izvedbu mogu se rezervirati na mail:
21defacto@gmail.com. Ulaz na koncert MRFTB koncerta je besplatan!

 

danceinn.org        i        lauba.hr