Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Prolazi Marijane Stanić obavezna su postaja za sve ljubitelje konceptualne i multimedijalne umjetnosti, a priliku da posjetite ovu fantastičnu izložbu i istražite umjetničine krhke krajolike, iznijansirane kritike suvremenog društva i konzumerizma, sada imate do 7.4.

Izložbu čine intrigantne instalacije koje unutar Kuće za ljude i umjetnost kreiraju svoje vlastite prostore i svjetove, uvlačeći nas u njih vizualnim i auditivnim podražajima. Kreću se same, ili nas potiču i tjeraju na kretanje – prolaženje, savijanje, igranje da bismo mogli gledati, osluškivati i upijati. Balkon ispupčen iz ciglenog zida, jeka crvenih balona na betonu i memory igra samo su neka od djela koja ispunjavaju Laubu, a tu je i instalacija koja dijeli naziv s cjelokupnom izložbom – skup dvadeset i osam praznih okvira vrata, prolaženje kroz koja služi kao okidač za impozantnu zvučnu projekciju.

O implikacijama rada Marijane Stanić kustosica izložbe Irena Bekić kaže sljedeće: Ona gradi čitav jedan univerzum sreće baziran na trivijalnim i rubnim fenomenima, uhvaćenim u stupice stereotipa i komodifikacije žudnje. Njezini su objekti vizualna elaboracija o sreći. Estetski su dotjerani, ljepota je dozirana, kič dekonstruiran. S jedne strane ironična, a s druge blagonaklona spram kiča i fantazija, umjetnica ukazuje da usprkos neoliberalnoj eksploataciji sanjarenja postoje mjesta otpora toj komodifikaciji i da se za njih trebamo zalagati.

Radno vrijeme izložbe je PON – SUB od 12 do 21 sati, a ulaznice se naplaćuju prema sljedećoj tarifi:

Redovne ulaznice: 40 kuna

Umirovljenici/studenti/kvartovska ulaznica: 20 kuna

Članovi: besplatno