Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

FASCINACIJE, Lauba 15. – 24. 1. 2019.

Lauba prati svjetske trendove koji prikazuju pozitivan utjecaj tržišta na suvremenu umjetničku scenu te se odlučila na izlazak na tržište umjetnina i dogovorila suradnju sa sedam hrvatskih umjetnika u čiju vrijednost i kvalitetu vjeruje i za nju jamči.
Nakon izrazito uspješnog predstavljanja projekta na zatvorenoj izložbi za kolekcionare i prijatelje održanoj 11. studenog 2018. u Laubi, vrijeme je za predstavljanje umjetnika široj zagrebačkog publici.

Prva prodajna izložba otvorenog tipa održat će se od
15.- 24. siječnja 2019. u Laubi gdje ćete imati priliku pogledati ono što vam je dosad držano u tajnosti. Tko su hrvatski umjetnici koji su uzbudili hrvatsku kolekcionarsku scenu?

Đuro Seder | Marija Ujević Galetović | Kristian Kožul | Dujo Jurić | Gordana Bakić | Alem Korkut | TARWUK

Koncept same izložbe usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika i karakteristike koje ih čine odvojivima od drugih. Izložba FASCINACIJE nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička „fascinacija“.
Za neke od njih umjetnost znači pomicanje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga…
U svakom slučaju, možemo reći kako su okupljeni radovi nematerijalni nukleusi duha i stava njihovih autora manifestirani kroz umjetnički izraz, namijenjeni izlaganju i interpretaciji drugih.

Poslastica za ljubitelje umjetnosti koji će ovaj put moći ne samo razgledati, nego i kupiti izložene radove.