Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

U subotu, 18. siječnja slavimo 100 godina jednog od najvećih filmskih redatelja u suradnji s Motovun film festivalom.

18:00 – 20:00 KVIZ SA MORANOM ZIBAR
Roberto Rossellini, Vittorio De Sica, Cesare Zavattini, Luchino Visconti, Giuseppe De Santis… što znate o talijanskim neorealistima? Ma nije važno ako ne znate mnogo! Profesorica Morana Zibar obećala je biti nježna dok bude provjeravala vaše znanje o talijanskoj kulturi i načinu života.

19:45 – IZLOŽBA FELLINI I HRANA
U Fellinijevim filmovima, a donekle i u njegovim grafikama, okus se pojavljuje kao iznimno važan osjet koji usko graniči s erosom. U Laubi ćemo ugostiti izložbu u tri cjeline: Crteži na papiru, Crteži na ubrusima od tkanine i Crteži iz knjige snova te video dokumentarca Fellini i hrana. U slast!

20:00 – SOUNDTRACK ENSEMBLE
Fenomenalna ekipa koju čine Davorka Horvat (glas i harmonika), Christian Peter (glas, harana i pila), Berislav Antica (klavir i sopran saksofon), te Damir Horvat (alt i bariton saksofon i glas) izvode najpoznatije teme iz Fellinijevih filmova kao uvod u projekciju njegova najpoznatijeg rada.

20.15 – AMARCORD – PROJEKCIJA FILMA
“Amarcord” pripovijeda priču o razuzdanoj skupini likova koji tijekom fašističke vladavine žive u Riminiju, Fellinijevom rodnom mjestu. Osvojio je Oscar za najbolji film na stranom jeziku, te ušao u filmsku povijest kao jedno od najvažnijih, najemotivnijih i najduhovitijih djela europske kinematografije.

22:00 DOLCE VITA – PARTY S TALIJANSKIM VINIMA

Ulaznice su dostupne preko linka: ulaznice