Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

U Laubi od subote 11.9. možete pogledati samostalnu izložbu međunarodno priznatog vizualnog umjetnika Igora Eškinje. Izložba „Nemoguća slika / Impossible Image“ okuplja niz radova koji su nastali kao rezultat umjetnikovog obračunavanja s odnosima galerije, publike i umjetničkog djela te konceptima prostora i perspektive.

Eškinja je izlagao na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Europi i SAD-u i dobitnik je niza prestižnih nagrada među kojima se ističu Godišnja nagrada HDLU-a, prva nagrada T-HT-a te Nagrada Radoslav Putar, a njegovi radovi prodaju se preko Phillips aukcijske kuće.

 

 

 

Posjetitelji izložbe u Laubi od 11. do 28. rujna imat će priliku podvrgnuti se iluziji Eškinjinih instalacija i  fotografija na kojima su prikazane dvodimenzionalne instalacije koje predstavljaju trodimenzionalne objekte. Paradoksalna igra transformacije iz dvodimenzionalnog u trodimenzionalni svijet i natrag koja propituje svojstva i istinitost ljudskog opažanja zaintrigirat će i najzahtjevniju publiku, stoga ne propustite ovu zanimljivu izložbu.

Službeno otvorenje će se održati u subotu 11. rujna u 22 sata, a izložbu je moguće pogledati od 19 sati te svakim danom od 14 do 22.