Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

20. rujna će u Zagrebu nastupiti regionalni ansambl klasične glazbe No Borders Orchestra – i to u Laubi – kući za ljude i umjetnost.

No Borders Orchestra je ansambl koga čine najbolji profesionalni glazbenici iz regije, s misijom stvaranja izvrsne glazbe, rušenja granica i širenja svijesti o društvu.

Nastup u Laubi dio je aktualne turneje po zapadnom Balkanu i Europi –  koja je nazvana B Matinée 2019. U okviru ove turneje do sada su održani koncerti u Tivtu (kao dio KotorArt festivala), u Prizrenu, Sarajevu, a slijede nastupi na Maribor festivalu, u Laubi (Zagrebu) i Bitef festivalu u Beogradu. No Borders Ochestra turneju zatvara nastupom u jednom od najpoznatijih klubova na svijetu  – Berghain-u u Berlinu u okviru festivala Month of Contemporary Music.

Cilj turneje i No Borders Orchestra projekta je spoj suvremene klasične glazbe i klupske kulture kao i da ujedini suvremene kompozitorice i kompozitore regije. Također, turnejom B Matinee 2019 obilježava se trideset godina od pada Berlinskog zida, čime se sugerira i slavi rušenje zidova između klasične i klupske glazbe.

Na programu su nova djela pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz naše regije: Davor Branimir Vincze iz Zagreba, Darija Andovska iz Skoplja, Drinor Zymberi iz Prištine, Danijel Žontar iz Sarajeva i Draško Adžić iz Beograda. Njihove nove, suvremene kompozicije inspirirane su Berghainom, njegovim transgresivnim techno zvukom i slobodom kao načinom života.

Komunicirajući suvremenim techno zvukom, kompozitori kombiniraju žanrove, prelazeći granice između različitih muzičkih stilova. Rezultat je novi i svježi zvuk bez granica i koji slavi nove puteve i mogućnosti.

No Borders Orchestra čine najbolji profesionalni glazbenici iz regije. Misija NBO počiva na dvije osnove – stvaranje izvrsne glazbe i sveobuhvatnoj svjesti o društvu. Kao potvrdu vrhunske umjetničke kvalitete, No Borders Orchestra je jedini ansambl s ovih prostora koji je sklopio ekskluzivni ugovor sa Universal Music. Prvi CD NBO pod nazivom “The Opening” je 2015. godine izdan pod etiketom Deutsche Grammophon, najprestižnijeg svjetskog brenda u svijetu klasične glazbe.

Nakon koncerta nastupit će DJ Indy, jedno od vodećih DJ imena na lokalnoj klupskoj sceni.
Vidimo se uskoro!

Vidimo se 20. rujna u Laubi (Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb).
Koncert počinje u 20 sati.
Cijena ulaznica je 50 kuna i moguće ih je kupiti u Laubi od 2.9. 2019.

Podrška koncerta u Zagrebu: Njemačko ministarstvo vanjskih poslova i Fond za Otvoreno društvo.

nobordersorchestra.org