Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Lauba, 31. 5. — 2. 6. 2019.

Knjiga za na more kao novi koncept  Laube zamišljen je kao susret knjige, razgovora, umjetnosti  i glazbe. Ovo je sajam na kojem će ponajbolji hrvatski izdavači ponuditi svoja ljetna štiva. Umjetničko-kreativna atmosfera zagrebačke Laube uz razgovore o suvremenim temama pisane riječi, ovajće  sajam učiniti jedinstvenim te će svojim šarmom i kvalitetom zasigurno privući veliki broj žitelja grada u potrazi za kvalitetnim sadržajem.

U sklopu programa će se održati okrugli stolovi na suvremene teme koje će voditi Ratko Martinović iz Podcast Inkubatora.  „Novinarstvo novih medija“ bavit će se ulogom novih komunikacijskih tehnologija u promjeni sadržaja i shvaćanja suvremenog novinarstva i književnosti, a u diskusiji će sudjelovati Domagoj Pintarić (Podcast Velebit), Ivan Voras (Surove strasti) i Igor Vuk (Libos posla).  Okrugli stol „Igre prijestolja svuda oko nas“ tematizirat će globalni književno-filmski fenomen koji samo rijetki mogu izbjeći, o čemu će govoriti Ante Radoš, Davorin Horak i Ana Briški, dok će Mihael Zen i Bruno Šimleša u diskusiji „Self help kao put ka sreći?“  pokušati objasniti povećanu popularnost literature za kvalitetnije življenje.

Trodnevnu zabavu u večernjim satima osigurat će vam glazbenice iz projekta Femme nouvelle. Bit će to i prilika za promociju prve kompilacije Femme nouvelle na kojoj se nalazi 10 pjesama domaćih kantautorica. Sve će one od 31. svibnja do 2. lipnja dat svoj pečat dobrom provodu u dvorištu Laube. Tako u petak 31. svibnja očekujte svirku uživo Mary May, Nine Romić i Maje Posavec, u subotu 1. lipnja će vas rasplesati Sara Renar i SUN U, a umjetnica Ana Opalić priprema svojevrsni performans. U nedjelju 2. lipnja nas čeka live svirka Željke Veverec i trija, a Aklea Neon se direktno s proputovanja Južnom Amerikom spušta u dvorište Laube i priprema svoj glazbeni doprinos. Mirela Priselac Remi koja zbog putovanja neće biti u prilici prisustvovati promociji priprema isto malo iznenađenje, a između nastupa Femme nouvelle glazbenica za DJ pultom bit će također dvije dame – Miss ei.kei i Lac Que.

U popratnom programu održat će se i pop-up izložba hrvatskih književnih ilustracija ponajboljih hrvatskih ilustratora među kojima su Dominik Vuković, Vedran Klemens i Tena Letica Tkalčević.

 

PROGRAM

PETAK 31 .5.

16:00 Otvorenje sajma knjiga „Knjiga za na more“

20:00 Koncertni program u dvorištu

20:15 Mary May
21:00 Nina Romić
21:45 Maja Posavec
22:15 Natali Dizdar

 

SUBOTA 1. 6.

11:00 radionica za djecu: More je živo / vodi Maja Novosel

12:30  Promocija knjige: More: (Autorica: Miranda Krestovnikoff, ilustrirala Jill Calder); promociju vode: Anda Bukvić, Maja Novsel I Emica Calogera Rogić

14:00 Panel diskusija: MEDIJI BUDUĆNOSTI

Domagoj Pintarić (Podcast Velebit)

Ivan Voras (Surove strasti)

Igor Vuk (Libos Posla)

Voditelj: Ratko Martinović

16:00  Panel diskusija / Igra prijestolja

Ante Radoš

Davorin Horak

Ana Briški

Voditelj: Ratko Martinović

20: 00 Koncertni program u dvorištu
20:30 Sara Renar
21:15 Ana Banana (Ana Opalić)
21:45 SUN U

 

2.6. NEDJELJA

16:00 Panel diskusija – “Self help kao put ka sreći?”

Mihael Zen

Bruno Šimleša

Voditelj: Ratko Martinović

16: 00 Koncertni program u dvorištu
17:00 Željka Veverec
18:00 Aklea Neon – glazbeni putopis

Ulaz na sve nastupe je besplatan.

 

.