Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Lauba slavi prvi rođendan!

20/06/2012

 

U srijedu 20.06.2012. Crna kuća Lauba slavi svoj prvi rođendan. Na proslavi će se piti crni kokteli, slati crne razglednice, slušati Blackout DJ Independent, a dress code je, naravno, šareno! Upad je besplatan, a čestitke se primaju na mrak Wall of Tweets by UX Passion. Kao i u proteklih godinu dana, ispunite Laubu i učinite je šarenom i dobrom kućom!

Laubu vjerojatno svi već dobro poznajete (ako vam je promakla koja korisna informacija, saznajte više ovdje ili ovdje), a sad slijede brojke koje su obilježile prvu godinu postojanja Kuće za ljude i umjetnost.

Od lipnja 2011. godine, kada je Lauba otvorena, do danas imali su preko 16 000 posjetitelja. 10 000-ta posjetiteljica bila je Darija Turina, sretnica koja je time postala posebna članica, jer Lauba voli svoje posjetitelje!Lauba broji više od 200 članova, a broj svakim danom sve više raste, na obostrano zadovoljstvo.

Ekipa iz Laube odradila je preko 3 000 radnih sati i petkom i svetkom i predstavili su nam svu raskoš suvremene hrvatske produkcije. A i ponešto međunarodne…

Izloženo je više od 500 umjetnina, što u Nestalnom postavu, što kroz samostalne izložbe. Bili su tu: Marina Abramović, Morten Andersen, Lovro Artuković, Milivoj Bijelić, Boris Cvjetanović, Plamen Dejanoff, Braco Dimitrijević, Juraj Dobrović, Stanislav Habjan, Nina Ivančić, Alem Korkut, Ivan Kožarić, Marija Ujević Galetović, Ivo Gattin, Ivan Fijolić, Ivana Franke, Daniel Kovač, Ines Krasić, Julije Knifer, Kristian Kožul, Kristina Lenard, Kata Mijatović, Bruno Pogačnik, Viktor Popović, Nika Radić, Lala Raščić, Igor Ruf, Marko Tadić, Mirjana Vodopija, Slaven Tolj, Silvio Vujičić, Zlatan Vehabović, Danijel Žeželj i mnogi drugi.

U Laubi je organizirano više od 15 izložbi i 25 događanja. Javne razgovore s umjetnicima hrabro su odradili Morten Andersen, Lovro Artuković, Ivan Fijolić, Kristina Lenard, Bruno Pogačnik, Marko Tadić i Zlatan Vehabović povodom vlastitih samostalnih izložbi. A oni su pozvali svoje kolege da za vrijeme izložbe na jednu večer okupiraju Laubu… Sjećamo se Danijela Žeželja kako uz The Tiptons Sax Quartet izvodi performans na poziv Stanislava Habjana, Marka Pogačara kako čita svoju poeziju na poziv Zlatana Vehabovića, Igora Kuduza kako predstavlja projekt Photo-spam na poziv Brune Pogačnika.

Laubu su prepoznali i drugi partneri, pa su se tamo održali modni događaj Cro A Porter, prva Google Engage konferencija u Hrvatskoj, pretpremijera filma Noćni brodovi Igora Mirkovića, međunarodna nekonferencija Društva arhitekata Zagreba Misli prostor, Art Day Zagrebačke banke…

Djeca su isto dio Laube. Održano je čak 50 Laubica, sada već tradicionalnih dječjih radionica koje iz tjedna u tjedan okupiraju dječje misli i ručice.

A da se u Laubi osjećate kao kod kuće, educirano je preko 30 volontera kroz godinu dana, koji su svojim radom pomagali da budemo najbolji. I dalje se rad temelji na volonterima, oni su lice Laube!

Novosti u Laubi nikad ne manjka! Jeste li zadužili i svoje nepce? Ukoliko niste, pokušajte kod Lari&Penati, restoranu nedavno otvorenom u Crnoj kući!

Vidimo se svi na proslavi Laubinog prvog rođendana – 20.06.2012. od 20h!