Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

LAUBIN 3.ROĐENDAN / subota, 14. lipnja 2014.

Prije 3 godine 14. lipnja Lauba je otvorila svoja vrata! U godinu dana imali smo brojne programe koje smo dijelili s vama, kao i nominaciju za najinovativniji muzej godine iako muzej nismo. Nagradu nismo osvojili, ali sama nominacija je bila velika pohvala dosadašnjem radu. Kao i svake godine, rođendan moramo proslaviti tako da smo vam pripremili poseban program i za male i za velike. Rezervirajte subotu 14. lipnja za dolazak u Laubu!
Vrata otvaramo u 11 sati, a cijeli smo dan ispunili aktivnostima.

12:00 Laubica / kreativna likovna radionica za najmlađe posjetitelje. Radionica je prikladna za djecu od 6 do 12 godina te prijave nisu potrebne. Mlađa djeca mogu sudjelovati uz prisustvo roditelja.

15:00 Laubica by Boya / Znate li što su Boya bojice? Boya bojice su jedno zanimljivo sredstvo za crtanje nastale u kreativnom studiju dizajnerice Maje Mesić! Boje za crtanje kakve danas poznajemo – u formi štapića, ograničavaju likovno izražavanje. Suprotno tome ove bojice za crtanje zbog svoje forme omogućuju prirodan i ekspresivan pristup crtanju. One su inovativni crtaći alat, lako prilagodljiv svakoj ruci, koji zglobu omogućava mnoštvo pokreta i položaja, što se izravno odražava na kvalitetu i mogućnosti crtanja. Dođite i isprobajte ih s nama!

18:00 kviz by Lauba & Vizkultura / Vrijeme je za pokazivanje znanja iz vizualne umjetnosti i kulture. Pozivamo sve zainteresirane željne dobre zabave uz ponešto znanja o suvremenoj umjetnosti i kulturi da se prijave na naš kviz! Prijaviti se mogu timovi do 3 člana. Kviz će se odvijati u tri kruga, kroz odgovore na pitanja u prva dva kruga te finalu u koje ulaze dva najbolje plasirana tima. U kojoj će se igri znanja oni nadmetati u finalu, neka zasad ostane tajna. Prijave primamo na mail: info@lauba.hr. Najbolje timove očekuju nagrade. Požurite s prijavama!

20:30 LAUBATALK: predstavljanje novog rada „Bez naziva“ dvojca Žižić/Kožul
Razgovor moderira kustosica Morana Matković.

21:00 U galeriji predstavljamo novi rad Žižić/Kožul tandema i Nestalni postav #17, a u prostoru ispred Laube pozivamo vas na druženje u “galeriji na otvorenom”. Jeste li već primjetili radove Ivana Kožarića, Marije Ujević Galetović, Mirona Milića i OKO ispred Laube?
Okruženi umjetničkim radovima, u ugodnoj atmosferi, zabavljat će nas DJ Luca Goya.

Vidimo se u i ispred Laube!