Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Lauba s ponosom predstavlja izložbu fotografija Miljenka HorvataIzložba će biti otvorena od 2. do 10. lipnja 2021., a otvorenje će biti u srijedu, 2. lipnja u 20.00 sati i poštivat će se propisane epidemiološke mjere.
Horvat (1935.-2012.) je bio najmlađi član grupe Gorgona te jedan od pripadnika pokreta Novih tendencija, a iako je u stručnoj literaturi vrlo često objavljivan, domaćoj publici njegov rad je relativno nepoznat budući da je gotovo cijelu profesionalnu karijeru proveo u inozemstvu, točnije u Francuskoj i u Kanadi. Njegova bogata umjetnička ostavština sastoji se od brojnih crteža, kolaža, slika, fotografija i grafika. Upravo su Horvatove fotografije uličnih prizora fokus nove izložbe u Laubi. O gradu kao motivu umjetnik je rekao sljedeće:
 “Volim grad. Zidove prekrivene rastrganim plakatima, grafitima. Oni su za mene izvor vizualnog užitka i nadahnuća, kao i sredstvo istraživanja percepcije… Ta umjetnost slučajnosti, anonimnosti, prolaznosti i neizvjesnosti u svojem postojanju je “ready made” u vječnoj re-kreaciji: treba je samo znati vidjeti.”
Ulaznice se na otvorenju neće naplaćivati, a za vrijeme trajanja izložbe tarife će biti sljedeće:
ODRASLI: 25 KN
UMIROVLJENICI*: 5 KN
STUDENTI*: 10 KN
DJECA (0 – 6 GODINA): BESPLATNO
MLADI (7 – 18 GODINA): 10 KN
KVARTOVSKA ULAZNICA (ZA NASELJE ČRNOMEREC*): 10 KN
ČLANOVI: BESPLATNO
*uz predočenje važećeg dokumenta