Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Kuća za ljude i umjetnost najavljuje otvorenje preuređene terase oslikavanjem murala Mirona Milića, Lonca i Danijela Žeželja. U subotu, 6. lipnja od 12 sati ovi će uvaženi autori u dobroj atmosferi uz dj set oslikavati svoje murale u dvorištu Laube.

MIRON MILIĆ
Miron Milić akademski je slikar, grafičar, ilustrator i street artist, koji se osebujnim radovima nametnuo u jedno od najvažnijih imena domaće (street) art scene. Na tragu priče o igri koja se veže uz identitet Laube, Miron Milić je 2013. godine u dvorištu Laube oslikao mural na kojem je središnji lik dijete i posljedica dječje igre – ozlijeđena koljena. Vizual je popraćen uobičajenim segmentom njegova rada – kratkim autorskim tekstom: „Igrali smo se rata jer je bilo zdravo da smo što više na zraku…“. Mural je naknadno uklonjen, ali će ponovno biti oslikan u dvorištu Laube u subotu, 6. lipnja 2020. godine.

DANIJEL ŽEŽELJ
Danijel Žeželj je strip autor, animator, ilustrator i grafički dizajner međunarodnog ugleda. Autor 25 grafičkih novela i 6 animiranih filmova, a stripove i ilustracije objavljivao je s izdavačima DC Comics/Vertigo, Marvel Comics, Dark Horse, The New York Times Book Review, The Harper’s Magazine, Grifo Edizioni, Hazard, Dargaud, itd. U svom će prepoznatljivom stilu oslikati murale na dvije trafostanice postavljene u Laubinom dvorištu.

LONAC
Lonac, iznimno cijenjen regionalni street art autor poznat po hiperrealističnim radovima, 28. je svibnja započeo svoj najveći zagrebački mural u dvorištu Laube kao najavu za Boutique Art Fair Nesvrstani (18.-21. lipnja 2020.) kada će mural biti dovršen.

Vidimo se u dvorištu!