Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Kuća za ljude i umjetnost od 6. do 18. veljače predstavlja izložbu Nenada Voriha „Never Stop the Action“. Otvorenje će se održati u subotu 6. veljače u 19 sati.

Za slikara Nenada Voriha neiscrpni izvor stvaralačkog interesa jest grad, metropolis. Grad kao simbol modernosti i dinamike, kao živi organizam koji se stalno mijenja. Premda Vorihovi neboderi i bliješteća svjetla velegrada naslućuju prisutnost čovjeka, ljudske figure nisu prikazane. Čovjek pred gradom ostaje malen i nevažan.

S druge strane, urbano je tkivo u službi čovjeka, dio kolektivne svijesti i spomenik najvećim dostignućima civilizacije. Vorih je slikar stvarnih megalopolisa poput New Yorka ili Šangaja, a njegovi prikazi gradova su grupni portreti današnjeg svijeta.

Izložba okuplja radove koji su nastajali posljednjih dvadesetak godina i koji zorno prikazuju Vorihove iskorake u konstantnoj reinterpretaciji istog motiva.
Svi radovi su na prodaju.

 

 

 

O autoru:

Nenad Vorih je rođen 1963. godine u Zagrebu. Strast prema slikarstvu otkriva s trinaest godina i od tada razvija svoj talent. Godine 1987. završava studij slikarstva u klasi profesora Ferdinanda Kulmera. Od svoje prve samostalne izložbe do danas, Vorih se kontinuirano bavi slikarstvom i aktivno sudjeluje na likovnoj sceni. Do sada je izlagao na više od osamdeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Dobitnik je nagrada Grisia, Porin i Art Revolution Taipei 2015.

 

 

Ulaznice se na otvorenju neće naplaćivati, a za vrijeme trajanja izložbe tarife će biti sljedeće:

ODRASLI: 25 KN ,
UMIROVLJENICI: 15 KN*
STUDENTI: 10 KN*
DJECA (0 – 6 GODINA): BESPLATNO
MLADI (7 – 18 GODINA): 10 KN
KVARTOVSKA ULAZNICA: (ZA NASELJE ČRNOMEREC*): 10 KN
ČLANOVI: BESPLATNO

*uz predočenje važećeg dokumenta