Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Pridružite nam se u Laubi u utorak, 5. ožujka, u 20h na otvorenju nove izložbe Marka Tadića pod nazivom Imagine a Moving Image. Razgovor s umjetnikom moderira Branka Benčić, autorica teksta, samostalna umjetnica i likovna kritičarka. Izložba traje do 28. ožujka.

Svatko tko RSVP na fb ili putem maila ima besplatan ulaz na otvorenje. Popis gostiju nalazit će se na ulazu u Laubu. Svi ostali plaćaju ulaz 10kn.
Prijave za besplatan ulaz na otvorenje izložbe traju do utorka u 15h! Stoga pripazite da do tada RSVP na Facebook event.

Imagine a moving image – zamišljanje pokretne slike, novi je projekt Marka Tadića koji predstavlja imaginarno putovanje prostorom konstrukcije, poetike i estetike kinematografa i filmske slike, a ideja putovanja predstavlja jedno od središnjih mjesta radova Marka Tadića, koji se kreću od razglednica, imaginarnih zemljovida, u animiranim filmovima, crtežima, kolažima, instalacijama. Marko Tadić gradi priče u kojima je naracija tek naznačena, dok u njima skicira moguće, zamišljene, fikcionalne svjetove.

Izložba se razvija oko načina filmskog mišljenja, zamišljanja kinematičkoga aparata, sklopa ideologije i tehnologije, produkcije i reprodukcije pokretnih slika, sastavlja se oko pogleda kamere, elemenata projekcije i projektora, formalno jasnih elemenata, kvadrata prostora, geometrijskog okvira, kadriranoga prizora.