Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

U petak 28. studenog, u Kući za ljude i umjetnost Lauba bit će predstavljen prvi strip slikara Stipana Tadića.

S početkom u 20h, uz promociju knjige bit će izloženi i originalni radovi koji su nastali u protekle dvije godine. Cijena stripa bit će promotivnih 50kn. Autor stripa će svakom kupcu nacrtati crtež u knjigu. Zabavljat će Vas DJ P-Thing uz zvukove Dance Hall glazbe. Uz, naravno, after party u Medici.

Vidimo se 🙂

Iz intervjua Ivana Dorotića sa Stipanom Tadićem:

Strip u produkciji i izdanju HDLU-a nastao je kao direktna posljedica Tadićeva boravka u Parizu na HDLU-ovoj rezidenciji u Cité Internationale des Arts prije dvije godine. U tri tjedna boravka u Parizu Tadić je odlučio napraviti odmak od slikarstva te se intenzivnije fokusirati na svoju strip karijeru i baš sve što mu se tamo događalo dokumentirati crtežom i pratećim komentarima.
Njegov stripovski autorski angažman traje već nekoliko godina, tijekom kojih na svom Facebook profilu manje ili više redovno objavljuje skice i crteže svojih dogodovština iz ‘obične’ svakodnevice ili eskapada s putovanja, koje prate prikladni tekstovi namjerno pogrešnog i smiješnog engleskog. Radi se o humorističnom pristupu i talentu za spretan i duhovit spoj slike i priče, koji će ovim ‘pravim’ stripom (konačno) nadići uži krug Stipanovih prijatelja i pratitelja.

U procesu rada na stripu koji će javnosti predstaviti u petak 28.11.2014. Stipan Tadić je ‘odradio’ još jednu rezidenciju, u Abu Dhabiju, gdje je također ilustracijom i tekstom bilježio sve tamošnje trenutke, što je predstavio na izložbi u HDLU-u početkom godine kroz stotinjak crteža i naracije razvučenih od početka do kraja kružnog zida Galerije PM.
Tadićev stil pisanja koji prati njegove skice, crteže i ilustracije neizmjerno je zabavno štivo ovaj put upakirano u ‘pravi’ strip i parišku priču s početkom i krajem. Crtačkim bilježenjem Stipan, kako sam navodi, ovdje komentira svakodnevicu koja može biti jednako mučna, kako u Parizu tako i u Zagrebu te banalizira utopističko shvaćanje turizma i putovanja. Više pročitajte na: @[NjQyMTgzOTU5MjA4MTA3Omh0dHBcYS8vYml0Lmx5LzF2NFpLaXY6Og==:]

Video najava koju je napravio Luka Hrgović pogledajte ovdje: http://youtu.be/JPLEEd08CGk

Projekt je financiran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.
Izdavač:
HDLU – Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, 2014.
Autorica predgovora publikacije: Tea Hatadi, voditeljica galerije PM u HDLU-u