Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Povodom 70. rođendana renomiranog fotografa Stanka Abadžića u lipnju 2022. godine organizira se spektakularna retrospektivna izložba u Laubi- Kući za ljude i umjetnost.
Za razliku od uobičajenih Abadžićevih formata, fotografije će za ovu posebnu priliku biti izrađene u velikom formatu kako bi došla do izražaja umjetnikova maestralna obrada detalja te svjetla i sjene. Izložba će biti prodajnog karaktera, a autorske edicije Abadžićevih ikoničnih fotografskih radova po pristupačnim cijenama bit će sjajna prilika za kolekcionare.
Stanko Abadžić izlagao je u 16 europskih zemalja te u Argentini, Japanu i SAD-u, a da rado surađuje s Kućom za ljude i umjetnost te da je upravo Lauba pravo mjesto za izložbu ovakvog karaktera dokazuje i činjenica da smo ugostili već 3 samostalne izložbe ovog renomiranog umjetnika te da je sudjelovao i na drugim projektima u našoj organizaciji.
O etabliranosti ovog svestranog fotografskog genija svjedoče i brojne nagrade i priznanja struke te zastupljenost njegovih radova u kolekcijama diljem Europe, SAD-a i Azije.
Laubina retrospektiva bit će sveobuhvatni prikaz Abadžićevog brilijantnog stvaralaštva i nova prilika publici za upoznavanje s radom jednog od najvažnijih fotografa u hrvatskoj povijesti umjetnosti.
Otvorenje će se održati u srijedu 15.6. u 20 sati.