Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Poziv za izlaganje na 5. izdanju Boutique Art Fair-a NESVRSTANI koje će se održati u Laubi – Kući za ljude i umjetnost, u Zagrebu, od 30. lipnja do 3. srpnja 2022. godine.

Rok za prijavu: 1. svibnja, 2022.

Boutique Art Fair NESVRSTANI pruža komercijalnu komunikacijsku platformu za galerije, umjetničke udruge i samostalne umjetnike.
U okviru izlagačkog programa i popratnih sadržaja, Boutique Art Fair NESVRSTANI se bave pitanjem tržišta umjetnina, otvaraju prostor privatnim, ali i nezavisnim galerijama i udrugama umjetnika za međusobno umrežavanje i povezivanje s kolekcionarima.

OPĆE ODREDNICE

Natječaj je otvoren za galerije, umjetničke udruge i organizacije te samostalne umjetnike koji djeluju na području suvremene umjetnosti te žele komercijalno predstaviti svoj rad na sajmu umjetnina.
Organizator Boutique Art Fair-a NESVRSTANI je Lauba – Kuća za ljude i umjetnost, Prilaz baruna Filipovića 23a, 10 000 Zagreb.

Kategorije za prijavu:

A:

Galerije, udruge umjetnika i umjetničke organizacije – glavna kategorija u izlagačko – prodajnom programu: izlagačima u kategoriji A dodjeljuje se prostor do 50 m2 s površinom panela/zidova (340 x 295 cm + 340 x 420 cm + 340 x 420 cm) za izlaganje u kojem se galerije mogu predstavljati samostalno ili grupno (maksimalno tri galerije).

B:

Samostalni izlagači – vizualni umjetnici: kategorija samostalne prezentacije jednog umjetnika ili umjetničke skupine. Izlagačima u kategoriji B dodjeljuje se štand ili panel/zid, veličine 3m2 – 5 m2.
Kod grupnih prijava, uz pojedinačno vrednovanje radova, razmatra se i ukupni izlagački koncept. Organizator može dati prijedlog spajanja pojedinih umjetnika u grupno izlaganje, ili pak razdvajanja grupne prijave.

OBVEZE ORGANIZATORA

– sajamski program Boutique Art Fair-a NESVRSTANI održava se u galerijskom prostoru Laube – Kuće za ljude i umjetnost
– organizator osigurava sve troškove prostora za izlaganje;
– organizator osigurava promociju događanja, izradu kataloga i popratnih materijala;
– organizator dodjeljuje prostor za izlaganje i određuje ukupan broj izlagača.

OBVEZE IZLAGAČA

– izlagači se obvezuju na sudjelovanje tijekom cijelog održavanja Boutique Art Faira NESVRSTANI te na uvažavanje kodeksa ponašanja kao što je poštivanje radnog vremena, i dodijeljene prostorne pozicije:
za kategoriju A: prisustvo barem jedne osobe iz tima kustosa/galerista umjetnika u slučaju da se radi o umjetničkoj organizaciji u radnom vremenu trajanja Boutique Art Fair-a NESVRSTANI;
za kategoriju B: prisustvo umjetnika/izlagača u radnom vremenu trajanja Boutique Art Faira NESVRSTANI;

– izlagači osmišljavaju svoj vlastiti izlagački koncept i održavaju komunikaciju s posjetiteljima;
– izlagači su dužni dostaviti fotografski i tekstualni materijal za izradu kataloga i medijsku najavu do 15. svibnja 2022.;
– izlagači sami pokrivaju troškove transporta.

POSTUPAK PRIJAVE I ROKOVI

Prijavnicu s popratnim materijalima potrebno je poslati poslati do 15. travnja 2022. na info@nesvrstani.hr s naznakom, NESVRSTANI 2022. – izlagači.

Prijavnica mora sadržavati:

za kategoriju A
– kratki opis galerije/umjetničke organizacije, područje djelovanja galerije;
– imena umjetnika koje predlagatelj namjerava izložiti;
– kratki životopis umjetnika;
– fotografije i tehnički opis umjetničkih radova koje namjerava izložiti (10 do 15 fotografija radova u rezoluciji za web ili poveznicu na fotografije na online platformi).
U slučaju grupnog izlaganja više galerija potrebno je uz navedeno dostaviti i opis zajedničkog izlagačkog koncepta.

za kategoriju B
– kratki životopis, područje djelovanja;
– fotografije i tehnički opis radova koje namjerava izložiti (10 do 15 fotografija radova u rezoluciji za web ili poveznicu na fotografije).