Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Kazalište Gavella gostuje u Laubi 27. i 28. studenog 2020. s autorskim projektom ZAGREB 2020 u izvedbi Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića.

Dvadesetak glumica i glumaca ansambla kazališta Gavella – trenutno zatvorenog zbog posljedica potresa – osnaženih skupinom glazbenika, krenulo je u zajedničko kolažiranje iz zadanih im i improviziranih monoloških struktura, od kojih su neke ostale u toj formi, a neke su se razvile u dijaloške scene s dvoje ili više izvođača, ovisno o nadahnuću, razvoju, okolnostima. Ispovjedno i dokumentarno stapaju se s teatraliziranim i očuđujućim, osobni humor sudara se sa zbornom melankolijom, a košmarni snovi s buđenjima u ponekad još neobičniju stvarnost, stvarnost Zagreba 2020.

 

Igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Andrej Dojkić, Tara Rosandić, Anja Đurinović Rakočević, Amar Bukvić, Tena Nemet Brankov, Sven Šestak, Mada Peršić, Marko Petrić, Đorđe Kukuljica, Sven Medvešek, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Nenad Cvetko, Janko Rakoš, Nikola Baće, Jelena Miholjević, Ranko Zidarić, Siniša Ružić i Anica Kovačević.

Glazba: Filip Šovagović, Šimun Matišić, Fadil Abdulov, Fran Krsto Šercar.

Kostimografija: Marita Ćopo

Scenografija: Barbara Borčić

Suradnica za scenski pokret: Anja Đurinović Rakočević

Video: Hrvoje Zalukar i Filip Borelli

Svjetlo: Zdravko Stolnik

 

Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Gavelle svakodnevno od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati, ili putem službene stranice http://www.Gavella.hr .