Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Dobre vijesti za ljubitelje umjetnosti!
Za one koji nakon Božića još uvijek traže vrijedan i poseban poklon za svoje obitelji i prijatelje ili želi oplemeniti vlastiti prostor, galerija Lauba javlja da se zbog velikog interesa produljuje prodajna izložba Kolektart. Bit će otvorena od ponedjeljka do četvrtka od 14 do 22 te u petak od 10 do 14 sati.
To znači da ćete i sljedeći tjedan imati priliku uživo vidjeti i kući ponijeti slike umjetnika i umjetnica čiji radovi spadaju u sam vrh domaćeg, ali i međunarodnog likovnog izričaja.
U ponudi možete pronaći radove velikana hrvatske suvremene umjetnosti Ede Murtića i Ivana Kožarića, koji ove godine slave 100. rođendan, kao i one Duje Jurića čija su djela ove godine krasila i predsjedničke dvore. Tu će biti i Laubini Gorgonaši Miljenko Horvat, Đuro Seder i Marijan Jevšovar čiji je utjecaj prepoznat u svjetskim krugovima suvremene umjetnosti.
Izložbi su pridonjeli i renomirani kipari Alem Korkut, Kristian Kožul i javnosti već poznata Marija Ujević Galetović. Od multimedijalnih umjetnika koji ruše granice žanrova predstavljamo Marka Tadića, Igora Eškinju i Milana Trenca, dok će vas svojim osebujnim vizualnim jezikom zasigurno očarati i slikarice Martina Grlić i Gordana Bakić. U Laubu se vraća i Mario Javoran, ovaj put s nagradom prestižnog
ARC Salona za najbolji crtež. Ekskluziva trećeg izdanja Kolektarta su radovi Edite Schubert- prve dame transavangarde!
Uz renomirane umjetnike ponudu Kolektarta obogaćuju i radovi 20 mladih umjetnika s blistavom budućnošću!