Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Hrvatski art i NFT startup Michelangelo Labs predstavlja se svojom prvom izložbom u Laubi 4. – 6. veljače, s otvorenjem u petak u 19 sati. Michelangelo Labs stvara NFT skulpture, koje 3D modelira na temelju 2D predloška, zatim slijedi detaljno 3D printanje i potom ručna obrada i bojanje. NFT skulpturama teže stvoriti i novu kolekcionarsku nišu. Uz NFT tehnologiju i blockchain često se veže pojam nove renesanse i nove kulture, budući da one donose drugačije načine povezivanja ljudi, ali često i pravedniji tip vrednovanja umjetničkog rada. Konceptualna početna točka Michelangelo Labs-a spajanje je digitalnog i fizičkog. Drugim riječima, istražuje se prevođenje digitalnog umjetničkog djela u fizičko skulpturalno oblikovanje.

 

„Našim skulpturama evociramo razmišljanje o budućnosti umjetnosti, NFT-jevima, kriptografskim tehnologijama, ali i o vizijama društva ranog 21. stoljeća obilježenog računalnim tehnologijama“, naglašava osnivač projekta i art direktor Jerko Stjepanović. NFT kao digitalno vlasništvo tek počinje svoj put u mainstream kao medij za usluge, proizvode i kulturne sadržaje. „U petak će biti predstavljene tri NFT skulpture iz poznatih NFT kolekcija: Bored Ape Yacht Club, CyberKongz i CrypToadz. Ova tri primjerka smatramo našim prototipovima na kojima smo iskušavali različite tehnike oblikovanja, obrade i materijala“, navode iz ovog art startupa.

 

Više o projektu saznajte na michelangelolabs.com i posjetite otvorenje u Laubi, u petak, 19 sati.

Na otvorenju će se poštivati sve propisane epidemiološke mjere, a za ulazak na izložbu bit će potrebno pokazati COVID potvrdu.

RADNO VRIJEME IZLOŽBE:
Petak 4.2.: 19-22h
Subota 5.2.: 14-20h
Nedjelja 6.2.: 14-20h