Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Lauba nastavlja projekt “Šalji dalje” koji se sastoji od niza pop-up izložbi studenata u prostorijama “Igrališta” (bistro Lauba). Igra započinje kada umjetnici čija je izložba postavljena, sami odabiru sljedećeg autora (“Šalji dalje”), a nakon pet održanih izložbi, Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus. Cilj projekta je otkrivanje i promoviranje umjetnika mlađe generacije u području današnje suvremene umjetničke scene.
Novi ciklus započinjemo izložbom studentice 2. godine diplomskog studija likovne kulture na ALU, Petre Divković.
Beštije
“Sve češće razmišljam o zasićenosti gradskim okruženjem, ljudima i pojednostavljenim formama koje nudi život u gradu. Potreba za modernizacijom, laka pristupačnost mnoštvu sadržaja, konstantno izmjenjivanje istoga i kratka koncentracija ljudi inspirira me upravo da tu i tamo krenem u suprotnom smjeru i prepustim se stvaranju vlastitog svijeta životinja, svijeta u kojem čovjek više nije protagonist. Fascinirana sam životinjskim formama, njihovom izdržljivošću i snagom. Uzimanjem određenih fizičkih osobina stvarnih životinja i kombiniranjem s apstrahiranim oblicima i uzorcima stvaram životinjske motive, kojima se kao temi često vraćam u svom radu. “
BIOGRAFIJA: Petra Divković (1998., Zagreb) završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Studentica je diplomskog studija Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Područje interesa su joj je crtež, ilustracija i strip koje prožima duhovitost i pesimizam. Istražuje motive stvarnih i imaginarnih ljudskih i životinjskih likova kroz njihovo transformiranje, kao i egzistencijalne situacije koristeći karikaturu, apstrahiranje i tekst. Sudjelovala je na skupnim izložbama u Zagrebu.
Ulaz na izložbu je besplatan.