Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Laubin projektni ciklus “Šalji dalje” nastavlja s izložbama radova mladih autora, a ovaj put ugošćuje umjetnicu Taru Stanić. Otvorenje izložbe ‘Samo snovi’ održat će se u četvrtak 10.2.2022. u 19:00 sati i poštivat će se sve propisane epidemiološke mjere.

SAMO SNOVI
“Budim se iz sna s intenzivnim osjećajem koji me prati kroz jutro i dan. U procesu razbuđivanja prisjećam se situacija, dijaloga i emocija iz sna, te ponekad s poteškoćama pokušavam razaznati što je java. Kako bih spriječila snove da iščeznu iz sjećanja, zapisujem ih. Međutim, određeni snovi mi se urežu u pamćenje godinama. Fascinirana sam načinom kojim se snovi isprepliću međusobno, te koliko su detaljni i živi u svojoj nestvarnosti.
Inspiraciju crpim iz njihove prividne nepovezanosti, značenja, vlastitih misli, dijaloga, te bizarnosti istih. U ovim radovima prenosim vlastite snove u stvarnost fokusirajući se na atmosferu i emociju koju sam imala u tom trenutku.”
BIOGRAFIJA
Tara Stanić (1998., Zagreb) završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Studentica je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na odsjeku Likovne kulture, smjer grafika u klasi profesora Igora Čabraje (druga godina diplomskog studija). Kroz grafiku, ilustraciju, strip i slikarstvo istražuje groteskno, fantastično, otuđenost i samoću. Koristeći naraciju, imaginarna čudovišta i područje snova spaja neobično, jezovito i duhovito. Sudjelovala je na grupnim izložbama u Zagrebu (ALU, 2018. – 21.) i Antwerpenu (Kraljevska akademija likovnih umjetnosti 2019., galerija TICK TACK, 2020.) gdje je boravila u sklopu Erasmus+ programa (2019.).
Ulaz na izložbu je besplatan, a otvorena je od ponedjeljka do subote od 9 do 22 sati.