Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Time & Ourselves_PostApoc dialogues serija je objava Stanislava Habjana, svakodnevnih obraćanja u formi kratkih dijaloga. Objave nastaju iz dana u dan, gradeći fikcionalni dnevnik, otvorenu priču neizvjesnog trajanja i završetka. Mali ljudski razgovori, pisani u negativu, vođeni u mraku, u nedefiniranom prostoru bez svjetla koji simbolizira stanje koje sada dijelimo, jedna su od varijanti ogleda s iskušenjem koje nas povezuje na dosada nepojmljiv način.

Ideja svega jest proživjeti ovo iskustvo s najviše moguće zadržanog zdravog duha, a to može omogućiti samo komunikacija i rad na njoj.

Početak projekta zakazan je za 10. travnja 2020. godine, a možete ga pratiti svakodnevno na Laubinim društvenim mrežama: Facebook / Instagram.

O autoru:

Umjetničko djelovanje Stanislava Habjana obuhvaća pisanje, dizajn, likovnost, performans, multimediju. Autor je knjiga kratkih priča Nemoguća varijanta (1984) i Greiner & Kropilak Interkonfidental (s Borisom Greinerom, 1999). Prozom je zastupljen u više antologija hrvatske kratke priče i novele, a naslovom njegove priče Poštari lakog sna imenovana je panorama proze Quorumova naraštaja (ur. K. Bagić, 1996). Djelujući unutar nekoliko autorskih grupacija (Greiner&Kropilak, Slipa konfidenca, Petikat) objavljivao je, izlagao i nastupao u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Danskoj, Njemačkoj, Indiji. Kao dizajner autor je brojnih vizualnih identiteta za domaće i međunarodne umjetničke projekte, filmske i glazbene festivale, izložbe i kazališne predstave. Oblikovao je plakate i kataloge za nastupe hrvatskih umjetnika na venecijanskom bijenalu (1997, 2003, 2005); plakati su mu uvršteni u Graphis poster books (1994, 1995, 2004); bio je art direktor novina za kulturu Homo volans (1995/7) i glazbenog magazina Nomad (1998/9)… Autor je ili koautor niza grafičkih mapa i slikovnica. Nagrađivan je za prozu, za grafički dizajn i za autorski projekt. Od 2012. do 2015. s prijateljima vodi projekt Skale do Sunca, program galerije za umjetnost i dizajn u Staroj Novalji. Aktualni samostalni projekti uključuju mu izložbe Dialogues i Uzmi, čitaj!, putujući ambijent Dućan metafora, polivalentni projekt Literartura, te od proljeća 2019-e literarni i scenski projekt Car je gol.