Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Lauba – Kuća za ljude i umjetnost nastavlja s izložbenim programom.
Od 14. svibnja u 20 sati u galerijskom prostoru možete pogledati tri izložbe:
fotografsku izložbu autora koji su svoj umjetnički fokus usmjerili na akt – Stanka Abadžića (ciklus Miris žene) i Lorne Kijurko (ciklus Živost); izložbu „Kakve veze imaju Kožul i Kožarić“ s probranim radovima Kristiana Kožula i Ivana Kožarića iz Laubine kolekcije; te izložbu „Iz spremišta“ s brojnim radovima iz kolekcije od kojih neki godinama nisu postavljeni u izložbeni prostor stoga je ovo jedinstvena prilika za ljubitelje hrvatske suvremene umjetnosti.
Izložba ostaje otvorena do 12. lipnja 2020. godine.

Više o autorima:

Stanko Abadžić dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Od 1991. godine boravio je uglavnom u inozemstvu: nakon četiri godine u Njemačkoj, proveo je sedam godina u Pragu, koji je imao golem utjecaj na njegov umjetnički izričaj. U Češkoj je također imao brojne skupne i samostalne izložbe te najveću retrospektivnu izložbu u Pragu u Komornoj galeriji Dom Josefa Sudka kada je tiskana i njegova prva monografija U ogledalu života. Hrvatskoj fotografskoj sceni vratio se 2002. Godine velikom izložbom u Muzeju Mimara gdje je izlagao svoj najpoznatiji praški ciklus In absentia. Samostalno je izlagao u brojnim europskim zemljama, Argentini, Japanu i Americi.

Lorna Kijurko samostalno djeluje kao fotografkinja od 2014. godine, članica je Sekcije za fotografiju ULUPUH-a, a radi i kao modna fotografkinja. Primarni fokus u svom radu daje portretima i umjetničkoj akt fotografiji, s naglaskom na crno-bijeli izričaj. Njezini radovi izloženi su na više skupnih i samostalnih izložbi. U listopadu 2016. godine predstavlja svoju prvu samostalnu izložbu “Živost” u galeriji Sv. Toma, Zavičajnog muzeja grada Rovinja. Samoinicirana serija umjetničkih aktova “Živost” i dalje je u nastanku, a zagrebačku premijeru doživjet će upravo u Laubi.