Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Lana Cavar, Danielle Aubert i Natasha Chandani, koje zajedno rade kao kolektiv Placement, nedavno su objavile ovu publikaciju, istraživački projekt o arhitekturi koja po mnogo čemu izvrće konvencionalnu monografiju naglavce.

Nakon promocija u Detroitu, New Yorku i Chicagu napokon imamo i zagrebačku promociju. Razgovor s gostima iznenađenja moderira Marko Golub.

Dok se većina arhitektonskih publikacija bavi reprezentacijom dizajnerskih ciljeva arhitekta, autorice su na jednostavan i nepretenciozan način ispričale priču o tome kako ljudi doista žive u arhitekturi, te kako to iskustvo utječe na njihove svakodnevne živote.

Za temu svojeg interesa izabrale su stambeni kompleks Lafayette Park u Detroitu, koji je od useljenja 1963.g. pa sve do danas (bez obzira na činjenicu da se nalazi u gradu koji trpi značajnu ekonomsku i financijsku havariju!) – primjer rijetkog i iznimno uspješnog rasno i ekonomski integriranog socijalnog stanovanja u Sjedinjenim Američkim Državama.Projekt su u potpunosti samostalno financirale, uredile, napisale i dizajnirale, te potpuno završenu knjigu ponudile izdavačima.

Publikaciju je izdao Metropolis Books / D.A.P. iz New Yorka, u rujnu 2012.