Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Izvanrednu izložbu Stanka Abadžića, majstora crno-bijele fotografije, možete pogledati u Laubi – do subote, 25.06. Izložbu čine fotografije prikazane na velikim formatima, 100 x 150 cm, dimenzije na kojima umjetnik nije do sada nikada izlagao. Konačan dojam velikih formata postavljenih u ovom prostoru naprosto je fascinantan i sada je snaga kojima njegove fotografije zrače time jača.

Samo istinski umjetnik može uslikati život koji živimo i sanjamo u boji i pretvoriti ga u fotografije crno-bijele boje. Upravo u tome već preko dvadeset godina vješto uspijeva naš velikan fotografije Slavko Abadžić, koji je poznat po svojoj briljantnoj izvedbi tehnike svjetla i sjene. Godinama uspješno slavi prirodnu ljepotu žene, koja se u današnje vrijeme gotovo više i ne primjećuje, ta čista ljepota prikaza ženskog tijela prema kojoj pristupa s poštovanjem i divljenjem.

Samostalno je izlagao u 16 europskih zemalja, Argentini, Japanu i SAD. Primio je brojne nagrade i priznanja struke, a njegovi radovi zastupljeni su u kolekcijama diljem Europe, SAD-a i Azije. Redovito surađuje s hrvatskim izdavačkim kućama na oblikovanju naslovnica knjiga. Došlo je i do slučajne suradnje s vinarijom iz istočne Slavonije, u ediciji od tisuću boca, i tako se po prvi put u Hrvatskoj pojavljuju aktovi na etiketama vina.

Izložbu možete pogledati završno sa subotom 25.06. od 12h do 21h.

Cijenom redovne ulaznice 30 kuna, a one studentske, umirovljeničke 10 kuna.

Foto: Šimun Bućan