Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Projekcija filma Le Samourai Jean-Pierrea Melvillea (1967.), predavanje i ukusni zalogaji na Laubinoj plaži!

Večer započinjemo projekcijom filma s početkom u 19h, nakon čega slijedi predavanje.
Nakon predavanja pozivamo vas da ostanete na novoj plaži Bistroa Lauba i uživate u dobroj kapljici i našim ljetnim kruščićima i osvježavajućim namazima po promotivnim cijenama.

„Tri Samuraja“ prvo je u nizu predavanja „filmske komparativne analize“ koja će scenaristica Koraljka Meštrović održati u Laubi. Tema su predavanja filmovi koji se bave istim tipom glavnog junaka, a interpretiraju ga na različite načine, u različitim kronološkim razdobljima i stilskim odrednicama.

Filmovi „Le Samourai“ Jean-Pierrea Melvillea, „The Killer“ Johna Wooa, „Ghost Dog-The Way of the Samurai Jima Jarmuscha) povazani su likom plaćenog ubojice-usamljenika koji je u bijegu i pred vlastitim poslodavcima i pred policijom. Predavanje će se baviti pitanjima poput: Kako su postmodernizam i multikulturalnost odrazili na koncept samuraja? Prema kojem kodu živi i ubija svaki od samuraja, zašto se ne boji umrijeti i što svakome od njim znače ptice?

Koraljka Meštrović je filmska i televizijska scenaristica. Bavi se pisanjem eseja, drama i kratkih priča. Kreatorica je TV serija „Počivali u miru“ i „Juraj i Mara“, scenaristica filmova „Josephine“, „Leti, leti“ i „Otpadnici“, te TV serija „Bitange i princeze“ i „Bibin svijet“.