Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Usudi se probati!

Lauba, 3. – 23. 4. 2012.

 

Boris Cvjetanović / Duje Jurić /  Ivan Kožarić / Ivana Franke /Julije Knifer /  Juraj Dobrović / Kristian Kožul / Kristina Lenard

 

Lauba predstavlja novu izložbu, u suradnji sa prvom generacijom polaznika studija Organizatora medijskih događanja u Hrvatskoj! Lauba je mladima ponudila prostor, a oni su svojom kreativnošću stvorili grupnu izložbu pod imenom Usudi se probati. Ovi mladi ljudi do jučer su bili brojevi na Zavodu za zapošljavanje, sada imaju priliku pokazati koliko mogu – nemojte to propustiti.Podržite ih i uživajte u vrhunskim umjetninama, posjetite Laubuu utorak, 3.travnja u 20 sati.

 

Na tanjuru vam se servira grupna izložba sa više od pedeset radova eminentnih hrvatskih umjetnika različitih generacija. Boris Cvjetanović, Duje Jurić, Ivan Kožarić, Ivana Franke, Julije Knifer, Juraj Dobrović, Kristian Kožul, Kristina Lenard  pokazati će vam da umjetnost nema rok trajanja. Spoj zrelijih umjetnina s današnjom umjetnošću provest će vas kroz autorske vremeplove u različitim medijima i izričajima.

Umjetnici su predstavljeni u parovima, a poveznice su različite. Boris Cvjetanović u svom ciklusu „Grad“ nailazi na razne slučajne instalacije šećući gradom i bilježi ih kamerom, a Kristina Lenard u radovima „Fotosinteza“ instalacije tjednima sama slaže u svome studiju i zatim ih fotografira.Ivanu Franke i Juraja Dobrovića vežu procesi vizualizacije mentalnih procesa i svojevrsna izolacija unutar vlastitih generacija. Neki od njih povezani su nekim intimnijim vezama, Ivan Kožarić proglasio je Kristiana Kožula svojim nasljednikom i kupio njegov rad „Rog izobilja“.  Duje Jurić radio je s Julijem Kniferom na brojnim radovima, uključujući murale po cijelom svijetu.

 

Posjetioci izložbe imaju priliku otvoriti umjetničku škrinju i zaviriti u ponekad naoko nespojive radove koji pričaju posebnu priču.No neće samo njihovi radovi pričati priču. Umjetnici su ti koji će se približiti vama. Cijela ekipa mladih organizatora već duže vrijeme surađuje s njima i posjetitelji će imati jedinstvenu priliku doći na četiri druženja s umjetnicima glavom i bradom. Također, posjetitelji će se zabaviti sudjelujući u raznim akcijama inspiriranima radovima umjetnika i tako doživjeti umjetnost na drugačiji način. Moći će dopisivati izjave iz Kožarićevih proglasa, fotografirati se i preuzimati svoje portrete napravljene tehnikom Echoism kao na radovima Kristine Lenard, sudjelovati u nastajanju slike Duje Jurića. Program pogledajte ovdje.

 

Ili jednostavno gledati dokumentarne filmove u malom kinu Lauba, postavljenom za potrebe ove izložbe, sa dokumentarnim filmovima o umjetnicima u produkciji HRT-a.Na tematskim večerima prikazivat će se film o umjetnicima koji se taj dan predstavlja, dok će se u ostale dane izložbe cijelo vrijeme vrtjeti svi filmovi. Vidimo se u Kinu Lauba!