Lauba
KUĆA ZA LJUDE I UMJETNOST
HOUSE FOR PEOPLE AND ART
follow us

Search

Netom prije početka Motovuna u Zagrebu u četvrtak 30. kolovoza s početom u 20 sati održat će se otvorenje izložbe “Zidovi i mostovi” u Laubi – Kući za ljude i umjetnost u kojoj 11 autora iz Hrvatske i regije s berlinskom adresom izlažu svoje radove. Izložba je premijerno prikazana u Motovunu u Galeriji 5 kula.

Prilikom otvaranja izložbe organizatori su istaknuli:
Svake godine Motovun Film Festival ima zemlju partnera, no ove godine kao partner postavio se jedan grad – Berlin. S obzirom da je Berlin primjer jedne iznimno žive i aktivne umjetničke scene i mjesto rada brojnih vizualnih umjetnika, odlučili smo filmskom programu dodati i jednu izložbu koju realiziramo u suradnji s Goethe-Institut Kroatien. Također, svjesni smo koliko umjetnika iz Hrvatske i jugoistočne Europe živi i radi u Berlinu, neki dulje – neki kraće, te smo htjeli upravo njih i njihove radove dovesti i predstaviti publici prvo u Galeriji 5 kula u Motovunu, a potom i u Zagrebu u Laubi kada se festival s motovunskog brda preseli u Kuću za ljude i umjetnost. Suradnja Motovuna s Laubom postoji je već niz godina i prve izložbe Laubine kolekcije prije izgradnje Laube bile su predstavljene tijekom Motovun Film Festivala, tako da se i s ovim izdanjem suradnja s Laubom nastavlja – i s filmskim i s izložbenim programom.

——————-

Organizator: MOTOVUN FILM FESTIVAL
Partneri: Motovun Film Festival, Goethe – Institut Kroatien, Open Society Foundations,
Lauba – Kuća za ljude i umjetnost, Udruga fotografa Fotovun

Umjetnici: Lovro Artuković, Ivana Franke, Nika Radić, Boris Ivandić, Nina Kurtela, Irma Markulin, Martina Mezak, Božidar Katić, Dora Đurkesac, Šejla Kamerić i Tanja Ostojić.